Дневник музичке омладине - 09.07.2017.

Поводом рођендана нашег великог научника Николе Тесле, овонедељну емисију посветили смо управо овом великану.  Захваљујући нашем саговорнику, професору Шандору Шеталу, иначе добром познаваоцу живота и рада Николе Тесле, који предаје на драмском департману новосадске Академије уметности и који се током свог живота доста интересовао за живот и дело великог научника, потрудићемо се да вам Николу Теслу представимо у једном другачијем светлу, као човека који је волео уметност, музику и дружење. Осврнули смо се на Теслин друштвени живот и пријатељство с уметницима попут Игнаца Падеревског, Антоњина Дворжака, оперских дива попут Милке Трнине, Лилијан Нордике, Нели Мелбе и многих других.  Какав је био Теслин однос према уметности и колико је музика била заступљена у његовом животу - можете чути у овонедељној емисији.  Емисију уређује и води Катарина Веселиновић. 

Подели видео са пријатељима
Оцена 0.00
Број слушања: 1934
Коментари
Број коментара 1
 
Небојша 07.01.2018 11:41
Све честитке за уредницу и водитељку ове прелепе емисије, као и професора Шандора, неисцрпног извора сазнања о животу и раду нашег великана, Николе Тесле. Поново сам са великом пажњом и задовољством слушао професора Шандора. Имао сам ту част да сва наведена сазнања (и шире) из Ваше емисије чујем много раније од професора. Наиме, својевремено сам таксирао у Новом Саду, а професор Шандор је био наш редован клијент којег смо возили од куће до посла. Сваки пут професор Шандор је проширивао моја сазнања са детаљима из друштвеног живота и рада Николе Тесле. Поздрав Вама и професору Шандору!
(30)
(0)
Šandor Šetalo 11.01.2018 14:16
@Небојша Poštovani gospodine Nebojša,

hvala na lepim rečima, na vremenu koje ste izdvojili za emisiju „Dnevnik muzičke omladine”. Raduje me što se sećate naših razgovora o Nikoli Tesli. Bilo mi je zadovoljstvo pričati sa Vama o najvećem intuitivnom geniju svih vremena.


Drago mi je što sam u dva navrata imao priliku da gledaocima i slušaocima RTV-a iznesem svoja saznanja iz života Nikole Tesle do kojih sam stigao u protekle dve decenije – prvi put u TV emisiji „Plavi krug”, u razgovoru sa urednicom Teodorom Milinković 2016. godine, a potom, godinu dana kasnije, i u emisiji koju ste ovde slušali.


Povodom pohvala koje ste gospodine Nebojša uputili Katarini Veselinović, urednici emisije „Dnevnik muzičke omladine“, sa velikim zadovoljstvom ističem da zaposleni u Radio-televiziji Vojvodine – medijskoj kući u kojoj sam radeći na poslovima montažera slike i zvuka proveo 23 godine – svoj posao obavljaju na visokom profesionalnom nivou. Katarina Veselinović i Teodora Milinković su među najvrednijima u grupi koju čine mladi urednici. U široki krug najboljih na RTV-u treba dodati i one koji su završili Akademiju umetnosti u Novom Sadu, Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, žurnalistiku, književnost, Elektrotehnički fakultet, kao i druge visoke škole, takođe i izuzetne stručnjake sa srednjom stručnom spremom, a pre svih one koji su svojim iskustvom i marljivim radom održali Radio–televiziju Vojvodine u životu.


U nadi da će jednog dana isplivati arhivski snimci na kojima je Nikola Tesla, srdačan pozdrav Vama gospodine Nebojša, i zaposlenima na RTV-u, mojim dragim koleginicama i kolegama,
Šandor Šetalo
(30)
(0)

Забрањено је свако поновно постављање овог видео материјала на друге сајтове.

Молимо вас да пре слања коментара прочитате следеће упутство:

Коментари који садрже псовке, вређање, претње, непристојан говор, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било које врсте неће бити објављени.

Такође, нећемо објавити коментаре који у себи садрже линк ка неком другом сајту.

РТВ задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Молимо вас да приликом остављања коментара коментаришете тему емисије и да се уздржите од изношења мишљења и коментарисања ствари које нису у вези са темом на коју се коментар односи.

Такође напомињемо да водите рачуна о правописној и граматичкој исправности текста приликом остављања коментара.

Коментаре којима нам скрећете пажњу на словне грешке и друге пропусте не објављујемо, али ће бити прослеђени уреднику и на томе се захваљујемо.

Коментаре који се односе на уређивачку политику и сугестије не објављујемо. Њих можете послати на мејл budite.saradnik@rtv.rs.

Број карактера је ограничен на 2000.

Коментари написани великим словима неће бити објављени.

Мишљења изнесена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не представљају ставове РТВ.

Ваш коментар

Ваше име


Ваша e-mail адреса


Ваш коментар
2000