На два мора - 21.08.2015.

Повезати две регије у слици и речи изазов је од настанка првих телевизија. Потражити заједничке везе између људи, њихове сличности и разлике, упоредити пределе и утицаје баштине, значи прожети сарадњом цео тај простор и обогатити га управо тим нитима који спајају народ који на њему живи.

На примеру повезивања Војводине и Црногорског приморја, небројене су везе међу народом. Историја, миграције, баштина, језик, суживот, само су неке од њих. Сваког дана настају неке нове, упознавањем и препознавањем људи на обе стране.

Пројекат "На два мора" заживео је 2014. године, најпре у сарадњи Радио-телевизије Војводине са Телевизијом Бока, а прошле године реализован је уз помоћ Телевизије Будва. Пратећи летњу авантуру - најпознатијег новосадског бренда Exit-а ка мору, и екипа РТВ-а кренула је ка југу, у потрази за људима, пределима и догађајима који повезују две регије: Јадранску и Панонску. Резултат је био летњи програм РТВ-а.

У емисијама које су свакодневно, током јула и августа, бележили новинари на терену, промовисали су се туристички потенцијали Војводине и Црне Горе, уз приказивање бројних манифестација, фестивала и културних догађаја у летњем периоду. Откривале су се локалне тајне, занимљиви људи и бележиле приче Црногораца у Војводини и Војвођана на приморју.

Прошле године, емисије су емитоване између ТВ Дневника и Разгледница и по гледаности су биле у рангу најпрестижнијих емисија РТВ-а. Исто тако, сваке недеље емитована је уживо емисија из Новог Сада, са познате плаже "Штранд", у којој је акценат био на Војвођанској летњој туристичкој понуди, уз низ забавних садржаја, музике, занимљивих гостију и дешавања на купалиштима у Покрајини.

И ове године идеја је остала иста - приближити гледаоцима "два мора", пружити им сервисне, корисне, информације везане за пут, смештај и боравак уз обалу, најавити и испратити велике догађаје и фестивале и понудити им лак, информативно-забавни програм, познате госте и авантуристичке репортаже.

Основни циљ је пружити гледаоцима Радио-телевизије Војводине занимљив, информативан и богат летњи програм. По томе је програм РТВ у протекле две године био јединствен. С једне стране, није било телевизије у Србији која је свакодневно емитовала емисије тог типа, а са друге, до сада није на Балкану забележен случај да се сарадњом две телевизије из две државе прави заједнички летњи програм који се истовремено прилазује у обе медијске куће.

Сарадњом РТВ-а са Туристичком организацијом Општине Будва, као и са око десет Општина у Војводини, и другим институцијама препознате су велике могућности пројекта "На два мора", који се у годинама које долазе може развијати и и ширити и на друге делове Јадранске регије.

Један од повода за наставак сарадње са Општином Будва јесте и пријатељство између два града. Нови Сад и Будва су градови побратими. Последњих година Туристичке организације оба града често, на великим сајмовима, наступају заједно, у циљу промовисања Фестивала "Sea dance" и "Exit". Како су прошле године истакли туристички и градски радници, једни од других могу пуно да уче - Будвани о организацији великих манифестација, а Новосађани о туристичкој промоцији града. Ово је јединствена прилика за промоцију Новог Сада, Војводине али и РТВ–а јер емисије "На два мора", садрже многе приче које говоре о богатству различитости по којима смо јединствени.

У периоду од 13. јула до 21. августа, емисију „На два мора" можете пратити сваким радним даном у 17.20 и недељом у 15.30 на првом програму Радио-телевизије Војводине.

Подели видео са пријатељима
Оцена 5.00
Број гледања: 4299

Молимо вас да пре слања коментара прочитате следеће упутство:

Коментари који садрже псовке, вређање, претње, непристојан говор, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било које врсте неће бити објављени.

РТВ задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Молимо вас да приликом остављања коментара коментаришете тему емисије и да се уздржите од изношења мишљења и коментарисања ствари које нису у вези са темом на коју се коментар односи.

Такође напомињемо да водите рачуна о правописној и граматичкој исправности текста приликом остављања коментара.

Коментаре којима нам скрећете пажњу на словне грешке и друге пропусте не објављујемо, али ће бити прослеђени уреднику и на томе се захваљујемо.

Коментаре који се односе на уређивачку политику и сугестије не објављујемо. Њих можете послати на мејл budite.saradnik@rtv.rs.

Број карактера је ограничен на 2000.

Коментари написани великим словима неће бити објављени.

Мишљења изнесена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не представљају ставове РТВ.

Забрањено је свако поновно постављање овог видео материјала на друге сајтове.

Ваш коментар

Ваше име


Ваша e-mail адреса


Ваш коментар
2000