Новосадски талас - 14.01.2018.

Тема овог издања емисије "Новосадски талас" јесте магазин "Лице улице" који продају припадници маргинализованих група. али и интеграција у редован друштвени живот душевно оболелих особа које живе у дому у Чуругу.

Часопис "Лице улице" појавио се на београдским улицама пре 7 година, а продају га незапослени, сиромашни и припадници маргинализованих група који од сваког продатог примерка зарађају 50%. Часопис је пред крај 2017. године први пут стигао у Нови Сад, захваљујући Дому за душевно оболеле особе из Чуруга који је подржао пројекат. Станари дома долазе на централни новосадски трг и продају часопис "Лице улице", покушавајући на тај начин да зараде нешто и укључе се у редовне животне токове. Тим поводом посетили смо дом у Чуругу где смо разговарали са запосленим, али и корисницима чурушког дома, који упркос здравственим проблемима желе да живе самостално и слободно.

Аутори и уредници: Гојко Кекић и Иван Варњу

Подели видео са пријатељима
Оцена 0.00
Број слушања: 258

Молимо вас да пре слања коментара прочитате следеће упутство:

Коментари који садрже псовке, вређање, претње, непристојан говор, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било које врсте неће бити објављени.

РТВ задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Молимо вас да приликом остављања коментара коментаришете тему емисије и да се уздржите од изношења мишљења и коментарисања ствари које нису у вези са темом на коју се коментар односи.

Такође напомињемо да водите рачуна о правописној и граматичкој исправности текста приликом остављања коментара.

Коментаре којима нам скрећете пажњу на словне грешке и друге пропусте не објављујемо, али ће бити прослеђени уреднику и на томе се захваљујемо.

Коментаре који се односе на уређивачку политику и сугестије не објављујемо. Њих можете послати на мејл budite.saradnik@rtv.rs.

Број карактера је ограничен на 2000.

Коментари написани великим словима неће бити објављени.

Мишљења изнесена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не представљају ставове РТВ.

Забрањено је свако поновно постављање овог видео материјала на друге сајтове.

Ваш коментар

Ваше име


Ваша e-mail адреса


Ваш коментар
2000