ПреПричано - 01.07.2017.

Бројне занимљиве приче из ближе и даље прошлости овог поднебља, које се односе на људе, место или време, још увек чекају да буду препричане. Историјско и културно наслеђе Војводине богато је пре свега људима који су овде остављали трага, као и споменицима културе. Нови серијал приказао би делове слагалице баштине Војводине у једној лаганој, информативној, документарној и забавној форми. Серијал "ПреПричано" оживеће приче из прошлости. Оне које буде сећања на "добра стара времена". Примера је безброј.

Како је Нови Сад изгледао осамдесетих година? Како се развијала поп култура на овим просторима? Где су се окупљали млади, која су места била популарна за излазак? Настанак познате песме такође прати низ занимљивих и данас већ историјских чињеница. Дворци Војводине извор су многих легенди, као и предмети од великог значаја, попут Римских шлемова у Музеју Војводине, чамца старих Словена у Музеју града, или грамафона оперске певачице Меланије Бугариновић. Све то може да се преприча из једног другог угла. Да се истраже неки митови, и провере историјске чињенице. Из недеље у недељу то раде новинари Тијана Митровић, Милена Јованић, Анита Савић, Александар Бујић и Јелена Бугарски.

Подели видео са пријатељима
Оцена 0.00
Број гледања: 1153

Молимо вас да пре слања коментара прочитате следеће упутство:

Коментари који садрже псовке, вређање, претње, непристојан говор, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било које врсте неће бити објављени.

РТВ задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Молимо вас да приликом остављања коментара коментаришете тему емисије и да се уздржите од изношења мишљења и коментарисања ствари које нису у вези са темом на коју се коментар односи.

Такође напомињемо да водите рачуна о правописној и граматичкој исправности текста приликом остављања коментара.

Коментаре којима нам скрећете пажњу на словне грешке и друге пропусте не објављујемо, али ће бити прослеђени уреднику и на томе се захваљујемо.

Коментаре који се односе на уређивачку политику и сугестије не објављујемо. Њих можете послати на мејл budite.saradnik@rtv.rs.

Број карактера је ограничен на 2000.

Коментари написани великим словима неће бити објављени.

Мишљења изнесена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не представљају ставове РТВ.

Забрањено је свако поновно постављање овог видео материјала на друге сајтове.

Ваш коментар

Ваше име


Ваша e-mail адреса


Ваш коментар
2000