Сучељавање - 15.03.2017.

СРПСКА ПРИВРЕДА - ДОДАТНО УБРЗАЊЕ?

У ком правцу иде српска привреда, и ко може очекивати ветар у леђа од државе? Ако статистике показују знаке опоравка, а министар финансија каже да свакога дана у сваком погледу све више напредујемо, када ће и сами грађани имати осећај да је заиста тако? Колико се исплати да држава подстиче стране инвеститоре, и под којим условима? Економски стручњаци се слажу да је то кључна ствар за опоравак, јер они доносе новац у буџет и отварају нова радна места, али да ли је нуспојава наводне експанзије страних инвеститора то што су, како неки оптужују, Србију претворили у земљу јефтиних и обесправљених радника? С друге стране, када ће добра идеја и предузетнички дух у Србији бити препознати као нешто чему држава треба да помогне? Хоће ли бити бесповратне помоћи за мала и породична предузећа, као и субвенција за запошљавање? Колико је битна улога председника државе, иако му Устав у области економије не даје широка овлашћења?

Недељу дана након најважнијег економског самита у региону, о овим питањима ставове сучељавају:

Директор Развојне агенције Србије - Жељко Сертић,
Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам - Иван Ђоковић,
Председник Савеза економиста Србије - Александар Влаховић,
Удружење корпоративних директора Србије - Топлица Спасојевић.

Аутор емисије: Александра Поповић
Редитељ: Јан Макан

Подели видео са пријатељима
Оцена 4.20
Број гледања: 1421
Коментари
Број коментара 2
 
Uozbiljite se 16.03.2017 00:02
Sve što se postiglo u srpskoj privredi je samo rezultat obuzdavanja globalne ekonomske krize koja je nastala 2007, dakle, "rezultat" zaduživanjem kreditima jer banke od nedavno ponovo češće odobravaju kredite, a sve ostalo je stranačka reklama!
Retorička kritika 16.03.2017 12:04
Živimo u zemlji u kojoj stanovnici ne razlikuju tekuće od investicionog ulaganja u elementarnu infrastrukturu. Demagoške bajke pričaju upravo oni koji sopstvenu odgovornost aboliraju kroz zakone, decenijama unazad.

Молимо вас да пре слања коментара прочитате следеће упутство:

Коментари који садрже псовке, вређање, претње, непристојан говор, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било које врсте неће бити објављени.

РТВ задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Молимо вас да приликом остављања коментара коментаришете тему емисије и да се уздржите од изношења мишљења и коментарисања ствари које нису у вези са темом на коју се коментар односи.

Такође напомињемо да водите рачуна о правописној и граматичкој исправности текста приликом остављања коментара.

Коментаре којима нам скрећете пажњу на словне грешке и друге пропусте не објављујемо, али ће бити прослеђени уреднику и на томе се захваљујемо.

Коментаре који се односе на уређивачку политику и сугестије не објављујемо. Њих можете послати на мејл budite.saradnik@rtv.rs.

Број карактера је ограничен на 2000.

Коментари написани великим словима неће бити објављени.

Мишљења изнесена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не представљају ставове РТВ.

Забрањено је свако поновно постављање овог видео материјала на друге сајтове.

Ваш коментар

Ваше име


Ваша e-mail адреса


Ваш коментар
2000