Сучељавање - 31.10.2018.

Бира се већина за мањине

Да ли је све спремно за недељу, 4. новембар, када припадници националних мањина бирају своје савете? Готово пола милиона грађана Србије, уписано у посебне бирачке спискове, бираће представнике 22 мањинске заједнице, а на листи су први пут Пољаци и Руси. За шта се они боре, и колико су реална обећања која су „нудили" у кампањи? Шта је улога Националних савета? Да ли су они испод или изнад вођења политике? По чему избори у недељу личе на „велике изборе", а шта их разликује од њих? Да ли ће и ко контролисати њихову регуларност, и има ли ту уопште простора или интереса за евентуалне злоупотребе? Каква је улога државе у целом том изборном процесу? Да ли су током кампање били обезбеђени фер и коректи услови на терену, али и у медијима, и да ли је цео процес под будним оком међународне заједнице, и матичних земаља учесника у изборима? Како ће положај мањинских заједница изгледати после недеље, 4. новембра?

Ставове сучељавају:

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак,
Помоћница покрајинског секретара за национане мањине – националне заједнице Милинка Хрћан,
Емилија Орестијевић, ЦЕСИД,
Уредница Другог програма РТВ, намењеног националним мањинама Ана Јашкова

Ауторка емисије: Александра Поповић
Редитељка: Соња Ракић

Подели видео са пријатељима
Оцена 3.50
Број гледања: 708
Коментари
Број коментара 1
 
Dr N 07.11.2018 22:24
Поштована,

управо сам испратио вечерашњу дебату, те бих волео као млад лекар да дам коментар.

Наиме, на Универзитету у Београду дипломирао сам са 24 године и просеком изнад 8,50. Међутим, уназад 9 месеци потпуно неуспешно покушавам да се запослим у било којој здравственој установи (што примарној, секундарној или терцијарној), те је главни разлог што сам и даље незапослен, чињеница да нисам члан владајућих странака.

Јако ме тангира то, да не могу поштеним путем доћи до било какве позиције у струци, него на овакав одвратан начин бивам уцењен ако желим да радим.

Жао ми је, што видим да је већина мојих колега пропричала немачки језик, и плаши визија на шта ће личити здравствени систем у Србији кроз 5-10 година.

Поздрав.

Забрањено је свако поновно постављање овог видео материјала на друге сајтове.

Молимо вас да пре слања коментара прочитате следеће упутство:

Коментари који садрже псовке, вређање, претње, непристојан говор, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било које врсте неће бити објављени.

Такође, нећемо објавити коментаре који у себи садрже линк ка неком другом сајту.

РТВ задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Молимо вас да приликом остављања коментара коментаришете тему емисије и да се уздржите од изношења мишљења и коментарисања ствари које нису у вези са темом на коју се коментар односи.

Такође напомињемо да водите рачуна о правописној и граматичкој исправности текста приликом остављања коментара.

Коментаре којима нам скрећете пажњу на словне грешке и друге пропусте не објављујемо, али ће бити прослеђени уреднику и на томе се захваљујемо.

Коментаре који се односе на уређивачку политику и сугестије не објављујемо. Њих можете послати на мејл budite.saradnik@rtv.rs.

Број карактера је ограничен на 2000.

Коментари написани великим словима неће бити објављени.

Мишљења изнесена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не представљају ставове РТВ.

Ваш коментар

Ваше име


Ваша e-mail адреса


Ваш коментар
2000