Све странци - 18.05.2017.

Слика коју о нама имају људи са којима смо у контакту, често одступа од оне коју имамо о себи. Дешава се да нам приписују карактеристике за које смо сигурни да их не поседујемо, или да ОНИ не виде очигледно.

Коме да верујемо? Себи или туђој процени?

Бечки психолог Јулија Умек тврди и да свако од нас има један део личности који не може да схвати и да разуме, на начин на који то могу људи са којима смо у контакту. То се у психологији назива “слепа флека”. То значи да човек одбија оно што не може да види, разуме и савлада. Због тога је комуникација од изузетног значаја, јер особе из наше околине често могу боље да процене од чега покушавамо да побегнемо. Разговор са пријатељем, или чак са неким странцем, може нам помоћи да препознамо “слепу флеку”, односно да смогнемо снаге и прекинемо са понашањем које нам смета.

Серијалом емисија у којима ћемо прелиставати недељне дневнике странаца који бораве (дуже живе) у Војводини, покушаћемо да сазнамо какви смо ми заиста. Запажања, искуства, необични, изненађујући, збуњујући догађаји и сусрети у току једне седмице, презентовани на питак, забаван начин, помоћи ће нам да стекнемо праву слику о себи и средини у којој живимо.

Аутор: Ксенија Јовановић
Редитељ: Весна Топалов

Подели видео са пријатељима
Оцена 0.00
Број гледања: 1044

Молимо вас да пре слања коментара прочитате следеће упутство:

Коментари који садрже псовке, вређање, претње, непристојан говор, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било које врсте неће бити објављени.

РТВ задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Молимо вас да приликом остављања коментара коментаришете тему емисије и да се уздржите од изношења мишљења и коментарисања ствари које нису у вези са темом на коју се коментар односи.

Такође напомињемо да водите рачуна о правописној и граматичкој исправности текста приликом остављања коментара.

Коментаре којима нам скрећете пажњу на словне грешке и друге пропусте не објављујемо, али ће бити прослеђени уреднику и на томе се захваљујемо.

Коментаре који се односе на уређивачку политику и сугестије не објављујемо. Њих можете послати на мејл budite.saradnik@rtv.rs.

Број карактера је ограничен на 2000.

Коментари написани великим словима неће бити објављени.

Мишљења изнесена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не представљају ставове РТВ.

Забрањено је свако поновно постављање овог видео материјала на друге сајтове.

Ваш коментар

Ваше име


Ваша e-mail адреса


Ваш коментар
2000