Водич за преживљавање - 25.06.2017.

„Водич за преживљавање" је нови серијал рубрике Програма за децу и младе, састоји се од видео клипова тинејџера (на задату и слободну тему) које они снимају мобилним телефонима и шаљу редакцији. Идеја је да се на оригиналан, њима својствен, аутентичан начин прикажу све „муке" одрастања и адолесцентског периода (проблеми у школи, са родитељима, друштвом, изгледом, симпатијама..) али искључиво из њиховог угла, па су се тако издвојили клипови попут најлуђих изговора за кашњење на час, шта је тотална бламажа, како „смувати" девојку, поправни из физичког...

Овом програмском подухвату претходило је онлине истраживање међу тинејџерима где су се издвојили занимљиви резултати (да би на телевизији волели да имају емисију која ће се бавити искључиво њиховим проблемима, највише прате музичке и спортске програме, више емисије прате на интеренету него путем телевизије и слично) .

Током припреме серијала дошло се на идеју да се путем web сајта РТВ-а организује гласање за најбољи видео клип, па тако на старници vzp.rtv.rs сваке недеље бележимо близу две хиљаде тинејџерских гласова. Нова сезона "Водича" донеће нове теме актуелне међу тинејџерима (као што су пријатељи са "привилегијама", шта се дешава када је девојка сама код куће, који су најчешћи изговори за (не)учење и слично). Опробаћемо и нове форме, већ увелико присутне на интеренету као што су вајн (кратка форма од 7 секунди), ве-лог (став изражен у једном кадру), а највећи изазов биће да привучемо нове сараднике и ојачамо ову тзв."teen redakciju" која тренутно има око 30-ак сталних сарадника.

Уредница: Весна Коња
Редитељка: Соња Ракић
Новинарке: Марија Реџић, Жељка Ласић

Подели видео са пријатељима
Оцена 5.00
Број гледања: 2394

Молимо вас да пре слања коментара прочитате следеће упутство:

Коментари који садрже псовке, вређање, претње, непристојан говор, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било које врсте неће бити објављени.

РТВ задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Молимо вас да приликом остављања коментара коментаришете тему емисије и да се уздржите од изношења мишљења и коментарисања ствари које нису у вези са темом на коју се коментар односи.

Такође напомињемо да водите рачуна о правописној и граматичкој исправности текста приликом остављања коментара.

Коментаре којима нам скрећете пажњу на словне грешке и друге пропусте не објављујемо, али ће бити прослеђени уреднику и на томе се захваљујемо.

Коментаре који се односе на уређивачку политику и сугестије не објављујемо. Њих можете послати на мејл budite.saradnik@rtv.rs.

Број карактера је ограничен на 2000.

Коментари написани великим словима неће бити објављени.

Мишљења изнесена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не представљају ставове РТВ.

Забрањено је свако поновно постављање овог видео материјала на друге сајтове.

Ваш коментар

Ваше име


Ваша e-mail адреса


Ваш коментар
2000