5kazanje - 29.09.2017.

Emisija "5kazanje" donosi nove velike priče malih ljudi. Autor Bora Otić gledaocima će i ovog puta ponuditi nadahnute ispovesti stvarnog čoveka koji je zbog svog hobija, autentičnosti i neobičnosti ličnog života zanimljiviji od blaziranih priča koje tako često plasiraju mejnstrim mediji. Pritom će etnička raznovrsnost Vojvodine i ovog puta vešto biti upotrebljena kako bi se predstavilo i naglasilo bogastvo jezika, običaja i ljudi.

Ova je emisija oslobođena uslovljenosti globalnim trendovima, bez "retuša" komercijalizovane korporativne estetike, pravljena među publikom, o publici i za publiku, a gledaoci će i večeras moći da pogledaju pet odvojenih priloga - petkazanja, između kojih će SMS-om i imejlom biti u prilici da se uključe u program i daju predloge šta treba snimiti i da na taj način odrede lokaciju i sadržaj narednih epizoda.

Gledaoci pišu, pozivaju, predlažu teme i aktivno učestvuju u kreiranju sadržaja emisije, SMS-om na +381 64 819 50 72 ili imejlom na 5kazanje@gmail.com.

Urednik i autor: Bora Otić

Podeli video sa prijateljima
Ocena 0.00
Broj gledanja: 2813
Коментари
Број коментара 1
 
Ivan Vešić 02.10.2017 00:00
Povod za ovo što pišem je emisija „5kazanje“, a deo snimljen u Mačvanskom Metkoviću, „Prestonici rakije“. Događaj je bio „Vesela mašina“, emitovan 29.09.2017. Pišem ovo, da zahvalim i pohvalim. Kao učesnik događaja u svom rodnom selu, imao sam priliku da posmatram snimanje... i razmišljam. Odavno je neko reko`: „Nije svugde, med i mleko.“ Šta sve ugledaju, snimatelj i Bora... Dragan vidi detalj i suštinu, a uplete okolinu. Kad gledamo, kadrovi se slivaju. Kao klasje na vetru, radosno povijaju. A sve su to mali ljudi, čisti amateri. Duša naroda, naši karakteri. Nekad sagovornik, malo i poklekne. Tu je Bora, sve valjano biti mora. Nikad sebe ne ističe, baš u prvi plan. Kao iskra i varnica, sve zasvetli kao dan. Sa dve reči da podstakne, kao što je i u pesmi, kojom završava „Vesela Mašina“ „ Založi, zažari, kazandžijo stari. Nek` pre poteče...“ – HVALA TI BORO, VELIKI ČOVEČE!
Ivan Vešić, dugogodišnji gledalac iz Sremske Mitrovice
(2)
(0)

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000