5kazanje - 29.09.2017.

Emisija "5kazanje" donosi nove velike priče malih ljudi. Autor Bora Otić gledaocima će i ovog puta ponuditi nadahnute ispovesti stvarnog čoveka koji je zbog svog hobija, autentičnosti i neobičnosti ličnog života zanimljiviji od blaziranih priča koje tako često plasiraju mejnstrim mediji. Pritom će etnička raznovrsnost Vojvodine i ovog puta vešto biti upotrebljena kako bi se predstavilo i naglasilo bogastvo jezika, običaja i ljudi.

Ova je emisija oslobođena uslovljenosti globalnim trendovima, bez "retuša" komercijalizovane korporativne estetike, pravljena među publikom, o publici i za publiku, a gledaoci će i večeras moći da pogledaju pet odvojenih priloga - petkazanja, između kojih će SMS-om i imejlom biti u prilici da se uključe u program i daju predloge šta treba snimiti i da na taj način odrede lokaciju i sadržaj narednih epizoda.

Gledaoci pišu, pozivaju, predlažu teme i aktivno učestvuju u kreiranju sadržaja emisije, SMS-om na +381 64 819 50 72 ili imejlom na 5kazanje@gmail.com.

Urednik i autor: Bora Otić

Podeli video sa prijateljima
Ocena 4.50
Broj gledanja: 2518
Коментари
Број коментара 1
 
Ivan Vešić 02.10.2017 00:00
Povod za ovo što pišem je emisija „5kazanje“, a deo snimljen u Mačvanskom Metkoviću, „Prestonici rakije“. Događaj je bio „Vesela mašina“, emitovan 29.09.2017. Pišem ovo, da zahvalim i pohvalim. Kao učesnik događaja u svom rodnom selu, imao sam priliku da posmatram snimanje... i razmišljam. Odavno je neko reko`: „Nije svugde, med i mleko.“ Šta sve ugledaju, snimatelj i Bora... Dragan vidi detalj i suštinu, a uplete okolinu. Kad gledamo, kadrovi se slivaju. Kao klasje na vetru, radosno povijaju. A sve su to mali ljudi, čisti amateri. Duša naroda, naši karakteri. Nekad sagovornik, malo i poklekne. Tu je Bora, sve valjano biti mora. Nikad sebe ne ističe, baš u prvi plan. Kao iskra i varnica, sve zasvetli kao dan. Sa dve reči da podstakne, kao što je i u pesmi, kojom završava „Vesela Mašina“ „ Založi, zažari, kazandžijo stari. Nek` pre poteče...“ – HVALA TI BORO, VELIKI ČOVEČE!
Ivan Vešić, dugogodišnji gledalac iz Sremske Mitrovice
(2)
(0)

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Takođe, nećemo objaviti komentare koji u sebi sadrže link ka nekom drugom sajtu.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000