Bon...TON - 04.11.2018.

PEPELJUGA

Početak nove Operske sezone ansambla Srpskog narodnog pozorišta označila je premijera opere Pepeljuga Đoakina Rosinija. Popularni naslov, bajka koju generacije vezuju za Diznijevo tumačenje u podnaslovu muzičko-scenskog izvođenja nosi podnaslov Trijumf dobrote. Opera Pepeljuga do sada nije imala svoju premijeru pred novosadskom publikom, što je svakako jedan od razloga što se premijera kod ljubitelja ovog žanra očekivala s nestrpljenjem.

Posebnu pažnju je probudilo i tumačenje Marka Pučija Katene, gostujućeg reditelja iz Italije, koji je Rosinijevu operu izmestio iz očekivanog konteksta i doveo u vezu sa filmom Maratonci trče počasni krug, čime se kako sam ističe, poklonio srpskoj kinematografiji, koju izuzetno poštuje.

U emisiji urednice Mirjane Rastović, govore glavni protagonisti: mecosopran Jelena Končar u ulozi Angeline odnosno Pepeljuge, tenor Saša Štulić – princ Salerna, bas Saša Čano gost iz Slovenije u ulozi Don Manjifika – zlog očuha i soprani u ulogama pakosnih sestara Verica Pejić kao Tibze i Marija Mitić Vasić, kao Klorinda i dirigent Đanluka Marčano, čiji je rad sa solistima i orkestrom Opere dosegao izuzetan izvođački nivo.

Autor i urednik: Mirjana Rastović
Reditelj: Andreja Milinović

Podeli video sa prijateljima
Ocena 5.00
Broj gledanja: 258

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000