Dokument - 21.01.2018.

KULTURNA STRATEGIJA VOJVODINE

Činjenica je da Srbija, a ni Vojvodina, nema strategiju kulturne politike - postoje samo nacrti. Da li je izostanak strategije prilika za zbunjenost i improvizaciju na mnogim poljima kulturnog delovanja, pogotovo kada je reč o definisanju značaja ustanova kulture, manifestacija, načina finansiranja projekata… Da li je naša kultura dokaz da nešto može da funkcioniše i bez koncipirane strategije? Kakva bi trebalo zaista da bude Vojvođanska kulturna strategija, a da to ne bude samo spisak lepih želja?

Novi Sad je poneo titulu Evropskog grada kulture 2021. Šta za Novi Sad i novosadsku kulturnu scenu znači titula Evropske prestonice kulture 2021. godine? Pre nekoliko godina imali  smo peticiju protiv koncerta na tamburica festu Svetlane Ražnatović u Novom Sadu. Tim povodom pojavili su se grafiti, koji su ubrzo prekerečeni da Novi Sad nije Žitorađa. Ti grafiti su ustanovili šta Novi Sad nije, ali šta onda jeste u smislu kulture? Hoćemo li uspeti da sagledamo šta nam je važno, šta čuvamo i možemo li kulturu konačno da uvedemo u 21. vek?

Sagovornici:

Vladimir Gvozden - profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i književni kritičar,
Vera Kopić – teoretičarka kulture i medija,
Miša Ilić – publicista,
Teodora Ž. Janković – novinar i saradnik u kulturi,
Tijana Palkovljević Bugarski – upravnica galerije „Matice srpske“

Autorka emisije: Eržika Pap Reljin 

Podeli video sa prijateljima
Ocena 0.00
Broj gledanja: 1031

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000