Kafana-muzej - 17.02.2018.

Dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Sivcu je neobično mesto u kojem se, zahvaljujući trudu nekolicine zaljubljenika u lokalnu istoriju, može videti mnoštvo predmeta i eksponata, koji svedoče o dugoj i zanimljivoj prošlosti ovog mesta.

Uz table sa starim nazivima ulica i registarske tablice zaprežnih kola, u Vatrogasnom domu se nalaze požutele fotografije, planovi sela, stari satovi, firme sivačkih zanatlija, zarđali instrument, tuba nekadašnjeg vatrogasnog orkestra, preslice i razboji iz devetnaestog veka, čak i svetleća reklama prvog sivačkog bioskopa Balkan sa početka dvadesetog veka. Ovaj neobični lokal je pri tom sačuvao draž i ambijent starih sivačkih kafana i u njemu se i danas prepričavaju interesantne anegdote o nekadašnjim boemima i zgodama i nezgodama iz seoskog života.

Emisija Dokumentarno - obrazovnog programa TV Vojvodine Kafana - muzej, koja će gledaocima predstaviti priču o Domu dobrovoljnog vatrogasnog društva u Sivcu.

Urednik i scenarista je Borislav Hložan, a reditelj je Milan Belegišanin.

Podeli video sa prijateljima
Ocena 3.78
Broj gledanja: 1228
Коментари
Број коментара 1
 
BRANKA 18.02.2018 21:29
BAS LEPO DA SE NEKO SETIO DA NA OVAJ NACIN SAKUPI I SACUVA OD ZABORAVA ...DELOVE USPOMENA SVIH NAS,SIVCANA,KOJI SMO OTISLI,ALI SE POVREMENO VRACAMO,A UVEK SE RADO SECAMO.BILO BI LEPO DA OVO BUDE"OTVORENA KNJIGA" U KOJU CE SE DOPISIVATI,DA SE NE ZABORAVI.
(0)
(0)

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000