Iza katedre - 01.04.2018.

FAKULTET SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA

Zaviriti iza katedre, odnosno otvoriti vrata jednog fakulteta na Univerzitetu u Novom Sadu, znači otkriti put sticanja znanja. Kako svaka ustanova visokoškolskog obrazovanja ima svoje departmane i katedre iz jedne ili više srodnih naučnih oblasti, ideja je da se u okviru novog serijala Iza katedre oni prikažu, odnosno oslikaju kroz ritam života na Univerzitetu u Novom Sadu.

U emisijama Iza katedre ispričaće se priča o Fakultetima, Departmanima i Katedrama, u amfiteatru, na praksi, u slobodno vreme. Vodiči kroz svet znanja su profesori, asistenti i studenti, i oni govore o odabiru svog poziva, ali i prikazuju kako se odvija nastava, i koje kompetencije stiču studenti nakon završenog fakulteta.

U prvim emisijama serijala ekipa RTV otvorila je vrata Katedre za voćarstvo i vinogradarstvo, za hortikulturu i pejzažnu arhitekturu, kao i Departmana za matematiku i informatiku, i za fiziku na PMF-u.

Urednica serijala je Aleksandra Trešnjić. Serijal počinje s emitovanjem u nedelju 04.02. u 11 i 30, i biće prikazivan svake druge nedelje na prvom programu RTV-a.

Podeli video sa prijateljima
Ocena 4.33
Broj gledanja: 2162
Коментари
Број коментара 1
 
Dr Vidran Kljajevic 15.04.2018 22:20
Prije 2o godina bio sam student na magistetiju a potom i doktorant na Fakultetu sporta i fizickog vaspitanja u Novom Sadu. U tadasnjoj SFRJ a kasnije i SRJ ova visokoskolska institucija se visoko kotirala po svojim naucnim dostignucima u nauci o sportu a najbolja potvrda tih postignuca su vrhunski sportski rezulzati njenih studenata,od kojih su neki postali i profesori na ovom fakultetu. Profesori i studenti ovog fakulteta isli su u korak sa savremenim tokovima nauke o sportu,primjenjivali nova naucna saznanja u sportskoj praksi sto je dalo znacajne rezultate i na sportskom i na naucnom planu. Da je ova visokoskolska institucija respektabilna i van granica Srbije i Vojvodine potvrdjuje i cinjenica da se nalazi na sangajskoj listi medju 300 najboljih visokoskolskih institucija iz oblasti nauke o sportu. Cestitam profesorima i studentima ovog fakulteta na ostvarenim,ptrstiznim rezultatima i zelim da nastave i dalje sa dobrim radom i postignu jos bolje rezultate.
(1)
(0)

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000