Otvoreno - 08.02.2018.

Gost emisije pred vama je direktor Novosadskog pozorišta i glumac Valentin Vencel koji priča o svom stvaralaštvu, o putu od člana glumačkog ansambla do direktora Novosadskog pozorišta. Govori o festivalu Synergy, koji je osmišljen da na jednom mestu okupi profesionalne pozorišne umetnike koji u sredinama u kojima žive stvaraju na jezicima manjinskih nacionalnih zajednica, ali i o saradnji sa Srpskim narodnim pozorištim sa kojim su zajedno realizovali predstavu “Violinista na krovu. Osim toga, Vencel govori o problemima sa kojima se susreće u svakodnevnom poslu, poput  već globalnog problema sa deficitom novca u kulturi,  analizira odnos vlasti prema kulturi, ali i priča odnosu umetnika prema umetničkom stvaralaštvu. Slušaoci će moći da čuju i šta sve Novosadsko pozorište priprema u ovoj sezoni.

Budući da je gospodin Vencel otputovao u Mađarsku, u Miškolc gde se održavaju Dani Novosadskog pozorišta, emisiju smo snimili u ambijentu Novosadskog pozorišta.

Muzika: T  Rex

Autor i voditelj: Marija Maleš

Podeli video sa prijateljima
Ocena 5.00
Broj slušanja: 343

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000