Otvoreno - 28.06.2018.

Gost emisije pred vama je dr Jasna Mastilović sa Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu gde je nedavno održana radionica, posebna po tome što su se prvi put na jednom mestu sastali da razmene mišljenja i stavove, ali i predlože rešenja na različitim nivoima - naučni radnici, stručnjaci koji rade u industriji hrane i potrošači. Razgovaralo se o inovacijama u prehrambenoj tehnologiji, a tema je bila upotreba sporednih proizvoda ili otpada, što je u startu jedan od učesnika okarakterisao kao pogrešan termin koji bi odbio kupce, budući da je reč o kvalitetnim sirovinama, a što je šteta pošto je reč o sirovini koja je puna hranljivih vrednosti i nije adekvatno iskorišćena u proizvodnji ili se jednostavno baca. Mešovite grupe su imale zadatak da za svega pola sata osmisle i predlože rešenja kojim bi ta sirovina mogla da bude iskorišćena za ljudsku upotrebu.

Autor i voditelj: Marija Maleš  

Podeli video sa prijateljima
Ocena 0.00
Broj slušanja: 1397

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000