Plavi plamen - 14.12.2017.

U ZNAKU  IGRE

"Plavi plamen" - simbol svete, neugasive vatre, naziv je novog serijala Umetničkog programa RTV Vojvodine, koji  preplitanjem umetnosti, dragocenih jevanđeoskih spoznaja i nauke (naročito kvantne fizike) afirmiše čoveka kao biće kreacije, lepotu, čudo i dostojanstvo života.

Nova emisija proticaće u znaku IGRE.

Zašto je igra neodvojiva od života i stvaranja, starija od kulture, imperativ svakog detinjstva, jemstvo mladosti i vitalizma?

Šta kvantna fizika potvrđuje o molitvi i praštanju?

Kako kosmos peva?

Zašto je bis u Mulen Ružu trajao 3 sata kada je pevala Sofka Nikolić?

Kako je Slobodan Trkulja sa svojom publikom proslavio 20 godina “Balkanopolisa”?

To su samo neka od aktuelnih pitanja u novom  izdanju PLAVOG PLAMENA, koji će uz poeziju, priču o Nemanjićima i fenomenu lutke, gledaoce upoznati i sa Sarom Krnetom, najmlađim i jedinim ženskim civilnim pilotom helikoptera i aviona u Srbiji.  Sa njom i njenom ocem Goranom će u Drvengrad sletati zvezde skorašnjeg Kustendorfa… U svojoj zaigranosti, upravo sa njom je poletela i ekipa “Plavog plamena”…

Na fotografiji  Sara Krneta, najmlađi i jedini ženski civilni pilot helikoptera u Srbiji i ekipa RTV Vojvodine (Sofija Ljukovčan i Goran Filipović)

U emisiji će se čuti reč protojereja - stavrofora Miloša Vesina, protojereja Jovana Milanovića, Ratka Božovića, Gordana Mihića, Nebojše Bradića, Nebojše Dugalića, Biljane Krstić, Slobodana Trkulje, naučnika Dejana Rakovića, pesnika Matije Bećkovića i Emsure Hamzić, teatrologa Zorana Đerića i Sare Krnete...

Novi “Plavi plamen” je sniman u Novom Sadu, Beogradu, na helidromu u Dobanovcima, u Subotici i manastiru Žiča... 

Urednik i autor: Sofija Ljukovčan

Podeli video sa prijateljima
Ocena 0.00
Broj gledanja: 707

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000