Plavi plamen - 28.12.2017.

Povodom 170-togodišnjice prvog izdanja "Gorskog vijenca" emisija "Lovćenski tajnovidac - uspinjanje ka Njegošu" povešće gledaoce u svet jednog od najvećih pesnika srpskog jezika - pustinjaka cetinjskog, kako se potpisivao, lovćenskog tajnovidca, Petra drugog Petrovića Njegoša, čije su reči danas, čini se, dublje, slojevitije, šire i aktuelnije no ikad...

Zašto je upamćen kao čovek viteškog srca, sokratovskog uma i svetačke mudrosti govoriće Miro Vuksanović, Matija Bećković, Milo Lompar, arhimandrit Kiril iz Cetinjskog manastira...

Emisija je snimana u Njegušima, rodnoj Njegoševoj kući, koja pamti sedam vladara Crne Gore, u Podgorici, Cetinjskom manastiru, Perastu i Matici srpskoj u Novom Sadu.

Urednik: Sofija Ljukovčan

Podeli video sa prijateljima
Ocena 1.00
Broj gledanja: 592

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000