PrePričano - 01.07.2017.

Brojne zanimljive priče iz bliže i dalje prošlosti ovog podneblja, koje se odnose na ljude, mesto ili vreme, još uvek čekaju da budu prepričane. Istorijsko i kulturno nasleđe Vojvodine bogato je pre svega ljudima koji su ovde ostavljali traga, kao i spomenicima kulture. Novi serijal prikazao bi delove slagalice baštine Vojvodine u jednoj laganoj, informativnoj, dokumentarnoj i zabavnoj formi. Serijal "PrePričano" oživeće priče iz prošlosti. One koje bude sećanja na "dobra stara vremena". Primera je bezbroj.

Kako je Novi Sad izgledao osamdesetih godina? Kako se razvijala pop kultura na ovim prostorima? Gde su se okupljali mladi, koja su mesta bila popularna za izlazak? Nastanak poznate pesme takođe prati niz zanimljivih i danas već istorijskih činjenica. Dvorci Vojvodine izvor su mnogih legendi, kao i predmeti od velikog značaja, poput Rimskih šlemova u Muzeju Vojvodine, čamca starih Slovena u Muzeju grada, ili gramafona operske pevačice Melanije Bugarinović. Sve to može da se prepriča iz jednog drugog ugla. Da se istraže neki mitovi, i provere istorijske činjenice. Iz nedelje u nedelju to rade novinari Tijana Mitrović, Milena Jovanić, Anita Savić, Aleksandar Bujić i Jelena Bugarski.

Podeli video sa prijateljima
Ocena 0.00
Broj gledanja: 1470

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000