Pres i ja - 07.12.2017.

Prvi deo emisije posvećen je ličnostima iz istorije koje ne prestaju da privlače pažnju. Filip Švarm, odgovorni urednik nedeljnika Vreme, objavio je seriju članaka pod nazivom Kultura sećanja povodom stogodišnjice smrti Dragutina Dimitrijevića Apisa. Ko je bio pukovnik od koga su zazirali prinčevi i kraljevi, ministri i generali, kako ga je na gubilište poslao onaj koji mu je dugovao krunu? Gost emisije Filip Švarm, priprema i film o Apisu.

O feljtonu o Mustafi Golubiću, koji upravo objavljuje nedeljnik Ekspres, govori pomoćnik glavnog urednika Marko Petrović. Autor feljtona Rade Jerinić piše o detaljima burnog života ovog muslimana iz Bosne koji se izjašnjavao kao Srbin, bio član Crne ruke, a potom agent sovjetske službe, lični Staljinov prijatelj, učestvovao u mnogim istorijskim događajima i nebrojenim likvidacijama.

Iako je koncert grupe Skorpions u Beogradu za sada odložen zbog bolesti pevača, to je povod za razgovor sa novinarom Nedeljnika Brankom Rosićem o prožimanju muzike i politike, kao u njihovoj pesmi Vetar promene, nezvaničnoj himni rušenja Berlinskog zida. Rosić govori i o gostovanju grupe Lajbah u Severnoj Koreji.

Autor emisije: Zoran Panović
Urednica: Ljubica Urošević

Podeli video sa prijateljima
Ocena 0.00
Broj gledanja: 1646

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000