Pres i ja - 22.02.2018.

Istoričar Nebojša Damnjanović govori o temeljima državnosti i Sretenjskom ustavu koji je bio prilika da Srbija uđe u moderne evropske tokove, o tome da li je Srbija sa Karađorđem i Milošem "istorijski izrasla" ili njihovim sukobom ostala večno podeljena, zašto je Karađorđevo ubistvo bilo neizbežno, kao i o izložbi Smrt Karađorđa, čiji je jedan od autora.

Filozof Ivan Milenković, čiji je prevod knjige Makijaveli, Vladar ili Novo političko umeće upravo objavljen u izdanju Fedona, govori o savremenim tumačenjima vizija vladanja ovog renesansnog političkog filozofa, a u drugom delu razgovora o jačanju desnice i fašizma u svetu, zla koje je uvek tu, samo je pitanje da li mu društva dopuštaju da se probudi.

Džulijen Asanž je ponovo ovih dana na naslovnim stranama svetskih medija. Iako su UN pre dve godine presudile u njegovu korist potvrđujući da je ilegalno pritvoren, on očigledno ostaje ne iznad već „ispod zakona". Kakvi su izgledi da se Asanžova sudbina promeni, govori spoljnopolitička novinarka Politike Jelena Stevanović.

Autor emisije: Zoran Panović
Urednica: Ljubica Urošević

Podeli video sa prijateljima
Ocena 0.00
Broj gledanja: 1176

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000