Pres i ja - 01.03.2018.

Da li veliki broj predloga za ovogodišnji izbor novih članova SANU govori o povratku poverenja u najuticajniju institucija nauke i kulture ili je reč o nečem drugom? Nedoumice oko toga i velika pažnja javnosti izazvana predlozima, povod je za gostovanje u Presiji novinarke NIN-a Radmile Stanković.

Pisac, kritičar i univerzitetski profesor Mihajlo Pantić govori o Albancima u srpskoj književnosti, o tome koliko savremena književnost odražava stvarnost, a koliko je beg u fikciju, o recepciji književnosti, ali i rok kulturi.

Novinar Blica  Vuk Z. Cvijić, čiji feljtoni donose istorijsku ekskluzivu, govori o povezanosti Socijalističke Jugoslavije sa najpoznatijim teroristom Karlosom Šakalom, koji je vodio akcije iz Beograda dok ga je tražilo pola sveta, o ubistvima DB-a koja su promenila političku sliku, o tome kako je DB kreirao aferu Memorandum, kao uvod u građanski rat.

Autor i voditelj emisije: Zoran Panović
Urednica: Ljubica Urošević

Podeli video sa prijateljima
Ocena 0.00
Broj gledanja: 1149

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000