Pres i ja - 17.05.2018.

Kakvi su odnosi snaga među evropskim liderima? Da li, godinu dana od dolaska na vlast, predsednik Francuske Emanuel Makron, najavljivan kao novi lider Evrope, ima prelaznu ocenu Francuza i da li bi dobio prelaznu ocenu svojih istorijskih prethodnika? Šta se može očekivati od Samita u Sofiji, a šta od predstojećeg Erdoganovog predizbornog skupa u Sarajevu, neke su od tema o kojima govore dr Neven Cvetićanin, viši naučni saradnik na Institutu društvenih nauka i Safeta Biševac, kolumnistkinja lista Danas.

Nedavno je izašao prvi broj mesečnog magazina za kulturu i društvena pitanja Moderna vremena, čiji je koncept hibrid knjige i časopisa i koji na 180 strana donosi tekstove dvadeset autora. Moderna vremena se obraćaju čitaocu "zasićenom medijskom površnošću, digitalnom bukom i ideološkom isključivošću". Gosti Presije su urednik Modernih vremena Nebojša Grujičić i pisac Vladimir Pištalo, čiji je tekst Pismo Andriću objavljen u prvom broju.

Autor emisije: Zoran Panović
Urednica: Ljubica Urošević

Podeli video sa prijateljima
Ocena 3.67
Broj gledanja: 1006

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000