Pres i ja - 28.06.2018.

O počecima obeležavanja Vidovdana kao zavetnog dana u srpskoj tradiciji, koje se vezuje za XIX vek i Vojvodinu, govori istoričar prof. dr Đorđe Đurić sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Kao koautor knjige eseja „Četiri osmice" o značajnim istorijskim godišnjicama u 2018. godine, koju priprema sa istoričarem dr Predragom Markovićem, prof. Đurić govori o zbivanjima vezanim za 1848. i 1918. godinu.

Drugi gost emisije Momčilo Đorgović, rasvetljava događaje vezane za istorijski Brionski plenum, koji prate mnoge mistifikacije. Da li je ovaj obračun Tita sa neistomišnjenicima bio daleki nagoveštaj raspada Jugoslavije?

Autor emisije: Zoran Panović
Urednica: Ljubica Urošević

Podeli video sa prijateljima
Ocena 3.67
Broj gledanja: 5312

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000