Pres i ja - 04.10.2018.

Prvu emisiju jesenjeg ciklusa otvaraju spoljnopolitičke teme. Kakav je aktuelni odnos međunarodne zajednice prema kosovskom pitanju? U kojoj meri je promenjen odnos američke administracije u pravcu boljeg razumevanja stavova Srbije? Šta će doneti susret Vučića i Putina? Kako EU gleda na zbivanja na Kosovu? To su neka od pitanja o kojima govore novinari Milan Mišić i Jakša Šćekić.

Pažnju svetskih medija i dalje zaokuplja konflikt na istoku Evrope, između Rusije i Ukrajine, koji se ovih dana sa kopna preneo i na Azovsko more. I verski sukob dveju zemalja puni naslovne strane - ruski patrijarh Kiril mogućnost odvajanja ukrajinske crkve od Moskve naziva katastrofom za pravoslavlje koja vodi raskolu u celom pravoslavnom svetu. O tome u Presiji govori novinar Mihal Ramač.

Novi magazin je objavio veliki intervju sa književnikom iz Hrvatske Miljenkom Jergovićem, dobitnikom Međunarodne književne nagrade Milovan Vidaković, koja mu je prošle nedelje uručena na festivalu Prozefest u Novom Sadu. Gošća emisije je autorka intervjua Gordana Nonin.

 

Autor emisije: Zoran Panović
Urednica: Ljubica Urošević

Podeli video sa prijateljima
Ocena 5.00
Broj gledanja: 942

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000