Radar - 24.11.2015.

Vučić je ipak otišao u Kinu, deo policije će ipak štrajkovati glađu, ali kad se premijer vrati iz Kine, prodaja Telekoma i dalje je neizvesna i kontroverzna; građani su uvideli kako će ih država zaštititi od terorista, ali sudeći prema napadu na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović ne i kako će ih zaštititi od domaćih kriminalaca. Uz sve ove vesti, tokom vikenda, posle proleća u novembru, u Srbiji je pao i prvi sneg.

Ove i mnoge druge informacije, sudeći prema rezultatima privatizacije medija u državnom vlasništvu, koja je morala biti završena do 31. oktobra, imaće priliku da svojoj publici prenese sve manji broj njih, naročito ako su višejezični.

Naime, od 28 takvih medija, za koje je Agencija za privatizaciju objavila poziv, privatizovano je 13, 4 je ugašeno, a 11 čeka prenos akcija.

U svom najnovijem izdanju, "Radar" će se upravo baviti ovim, višejezičnim medijima, kojih je najviše u Vojvodini, a od čijeg opstanka, prema oceni medijskih stručnjaka, zavisi socijalni kapital svakog demokratskog društva.

Bavićemo se i Telekomom, jednim od najprofitabilnijih državnih preduzeća, prema oceni finansijskih stručnjaka, koje, za razliku od medija u državnom vlasništvu, čija je privatizacija završena, na privatizaciju tek čekaju. Za Telekom je stiglo šest ponuda, uskoro bi trebalo da bude poznato i koje su, a onda i da li su one povoljne, baš kao i da li su tačni navodi da je prodaja Telekoma netransparentna i u sukobu interesa.

Autor i urednik: Marina Fratucan

Podeli video sa prijateljima
Ocena 4.12
Broj gledanja: 680

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000