Radar - 04.03.2014.

U 2013. godine Novi Sad je imao najveći broj krivičnih dela i razbojništava po broju stanovnika, čime je poneo titulu najnebezbednijeg grada u zemlji.

Od pre dve nedelje gradom šeta 200 novih policajaca, čiji bi broj do kraja godine trebalo da bude veći za 350. Radar istražuje da li je 200 novih policajaca dovoljno da se stopa kriminaliteta trajno smanji na novosadskim ulicama ili konkretnog pomaka neće biti bez temeljne reforme policije, da li je za povećan broj maloletničke delikvencije krivo društvo, roditelji ili neadekvatna kaznena politika, koja je prema ocenama stručnjaka doprinela i da Srbija ima za čak trećinu veći procenat ubistava od tolerisanog proseka u EU?

Radar istražuje i koji su sve načini da se žena, kao najugroženija populacija na ulici, ali i u porodici od napadača sama odbrani.

Autor i urednik: Marina Fratucan

Podeli video sa prijateljima
Ocena 5.00
Broj gledanja: 900
Коментари
Број коментара 2
 
Nikola 06.03.2014 17:49
Da li je moguće da novinar može da napravi ovoliko grešaka!?
1. „[...] povećan BROJ maloletničke delinkvencije“
2. „[...] žena kao najugroženija populacija [...]“

Valjda bi trebalo:
1. „povećan broj slučajeva maloletničke delinkvencije„ ili „povećana maloletnička delinkvencija“, a u krajnjem slučaju bi bilo prihvatljivo i „stopa maloletničke delinkvencije“ (jasno je da ne postoji jedna, dve ili tri maloletničke delinkvencije pa samim tim ne postoji ni broj maloletničke delinkvencije)
2. žena kao najugroženiji deo populacije (jer je žena deo populacije, ali ne i celokupna populacija)
(4)
(0)
Ljubomir Zejak 11.03.2014 10:40
SKANDAL!!!.Kakvo bezumno objasnjenje?!."Nesme se prekoraciti sila u samoodbrani!","Mora se odgovoriti istim sredstvima".To dalje znaci:Zrtva mora da nosi torbu sa rekvizitima:Pistoljem,palicom,srafcigerom,gasnom tubom itd.Pa kada vas razbojnik napadne pistoljem,vi kazete:
"SACEKAJ MALO DOK IZVADIM ODGOVARAJUCE SREDSTVO?!".Mislite li da ce vas razbojnik sacekati??.Ovu zakonsku klauzulu samoodbrane je potvrdila kriminoloskinja:Biljana Kikic Grujic.Cudno je,da novinarka nije dala komentar na ovu zakonsku besmislicu?!.
(1)
(0)

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000