Radar - 15.04.2014.

Prvi zadatak nove Vlade Srbije, koja bi prema rečima budućeg premijera trebalo da bude formirana između Uskrsa i Prvog maja, biće strukturne reforme, koje, kako je rekao, neće ni malo biti prijatne.

Ono što se prvo očekuje od nas i da nije bilo izbora, ono što je već trebalo da bude i završeno, je donošenje seta reformskih zakona, među kojima su Zakon o stečaju, privatizaciji, prostornom planiranju i pre svega, kao najsporniji, Zakon o radu.

Iako na prvi pogled deluje neverovatno donošenje novog Zakona o radu, sporno je i u susednoj Hrvatskoj, koja je u EU. U 50-tak minuta emisije "Radar" istražuje šta to kada je reč o radnom zakonodavstvu povezuje dve, naizgled različite države, jednu u EU, drugu, još daleko van nje, koliko je rasprava o Zakonu u obe države bazirana na ekonomskim, a koliko na političim faktorima, da li su predloženi Zakoni, od kojih je hrvatski već u Saboru, a srpski povučen na doradu po meri kapitala, a koliko po meri radnika i konačno koliko je ovaj prostor zapadnog Balkana spreman na promene, koje zahteva novo vreme i novo okruženje. Radar je bio u Zagrebu i Beogradu.

Autor i urednik: Marina Fratucan

Podeli video sa prijateljima
Ocena 4.85
Broj gledanja: 839

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000