Radar - 16.09.2014.

U Srbiji 100.000 domaćinstava ima dug za struju. Samo u Novom Sadu čak 30.000 njih duguje Informatici. Veliki broj zemljoradnika duguje za penziono i socijalno osiguranje. Procene su da je čak 150.000 građana prezaduženo. Početkom septembra sudski izvršitelji krenuli su u plenidbu imovine, čak i za dug od 100 dinara, koji onda može da naraste i preko 100 puta.

Radar istražuje da li je u zemlji, u kojoj je siromašnih zvanično četvrtina, a nezvanično polovina, plenidba imovine i fendovanje zemlje jedino rešenje, da li bi nas donošenje Zakona o ličnom bankrotstvu, koji imaju susedne zemlje mogao spasiti, ali i ko i kako postavlja i kontoliše izvršitelje, od kojih jedan recimo u Novom Sadu od ukupnog broja slučajeva ima čak 2/3.

Autor i urednik: Marina Fratucan

Podeli video sa prijateljima
Ocena 3.57
Broj gledanja: 407

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000