Sektor plus - 25.06.2018.

Trećina studenata planira da nakon završenog fakulteta ode iz Srbije, a 90 odsto za to ima i podršku roditelja, pokazalo je istraživanje "Migracije studenata"u kojem je učestvovalo 11.000 studenata sa državnih i privatnih fakulteta iz Srbije.Među razlozima zašto žele da napuste zemlju, ministarka navodi da najčešće navode da žele da rade u svojoj struci, pristojno zarade, imaju krov nad glavom i obezbede svoju egzistenciju.

U grupi onih koji bi napustili zemlju najvelići deo čine studenti medicine, kojima je su sa znanjem stranog jezika sva vrata u svetu otvorena. Kako na rad i život u inostranstvu gledaju studenti, a kako zdravstveni radnici, istraživala je Marija Marić.

Podeli video sa prijateljima
Ocena 0.00
Broj slušanja: 8

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000