Više od gostovanja - 21.06.2018.

Nakon tri gostovanja Narodnog pozorišta Priština u Novom Sadu, Srpsko narodno pozorište uzvratilo je posetu i prvi put, posle dvdesetak godina, zaigralo na Kosovu i Metohiji, i, na povratku kući, u Kraljevu.

Kako je njihovu igru doživela tamošnja publika? Zašto su za ovu priliku odabrali predstavu "Autobiografija" Branislava Nušića, u režiji Predraga Štrpca? Na koji način je Branislav Nušić, svojevremeno službujući u Srpskom konzulatu u Prištini, svedočio Kosovo i Metohiju? Kakve utiske su poneli kući članovi ansambla SNP-a sa Gazimestana i iz manastira Grčanica i Banjska i sa kavim motivima su igrali pred publikom na Kosovu i Metohiji'?

O odgovorima na ova pitanja i činjenici da je na pomolu nova predstava (Gogoljeva "Ženidba", u režiji Milana Karadžića) u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Srpskog narodnog pozorišta, biće reči u emisiji "Više od gostovanja - Srpsko narodno pozorište na Kosovu i Metohiji", u kojoj će se čuti reč Milovana Filipovića, Živojina Rakočevića, Predraga Radonjića, Sanje Mikitišin, Sonje Damjanović, Višnje Obradović, Milana Kovačevića i publike....

Urednik i autor: Sofija Ljukovčan

Podeli video sa prijateljima
Ocena 5.00
Broj gledanja: 956

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000