Spasiteljka čovečanstva - 28.07.2018.

Tokom četiri hiljade godina, koliko pčela živi uz ljude, ovaj blagorodni insekt davao je čoveku med i bio je inspiracija za nebrojeno mnoštvo narodnih verovanja, bajki, kao i poetskih, književnih i naučnih dela, koja su pčelu često dovodila u vezu sa sferama nebeskog i božanskog. Obimnu literarnu građu ostvarenja posvećenih pčeli i pčelarstvu temeljno je istražio istoričar književnosti prof. dr Miodrag Radović, sabravši ono najvrednije u antologiju sa naslovom „Pčelojavljenje“, koja uz vrhunska dela nadahnuta pčelom, predstavlja i drugu stranu medalje, iznoseći činjenice o tome kako čovek danas zagađenjem opasno ugrožava pčelinja društva i skrećući pažnju na upozorenje da se ni čovečanstvu ne piše dobro, ukoliko eventualno nestanu pčele.

Urednik i scenarista je Borislav Hložan a reditelj je Vlado Perović.

Podeli video sa prijateljima
Ocena 4.67
Broj gledanja: 600
Коментари
Број коментара 1
 
Bosko 08.08.2018 12:43
Sjajan prilog!
(1)
(0)

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000