Sučeljavanje - 27.06.2018.

KAKO VRATITI RODE U SRBIJU?

Od 1. jula počinju da se primenjuju dugo najavljivane mere Vlade Srbije, kojima je osnovni cilj da promene demografsku sliku države. Da li se u tome može uspeti povećanjem finansijske pomoći za svako novorođeno dete? Kako uticati na one kojima materijalni moment nije razlog za lišavanje roditeljstva? Da li se uopšte na to sme uticati, a bez ugrožavanja osnovnih ljudskih prava? Gde se to sukobljavaju pravo žena da samostalno odlučuje o rađanju, i razni pozivi, pa i sa najvišeg državnog nivoa, na patriotske zahteve očuvanja nacije? Koliko je zapravo dramatična demografska slika Srbije danas? Koji njeni delovi su najugroženiji zbog niskog nataliteta, i šta stručnjaci procenjuju – koliko je vremena potrebno da bi se u Srbiji više rađalo nego umiralo? Zašto populacione mere izazivaju negativnu kampanju u delu javnosti?

O tome da li je problem u merama, ili u onima koji kreiraju takvu kampanju, postoji li konačno spremnost da se pitanje opstanka nacije posmatra kao nadstranačko, i kada se i kakvi rezultati mogu očekivati u cilju popravljanja demografske slike Srbije, stavove sučeljavaju:

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović,
Generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković,
Demograf Daniela Arsenović.

Autorka emisije: Aleksandra Popović

Podeli video sa prijateljima
Ocena 2.14
Broj gledanja: 6443

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000