Sučeljavanje - 31.10.2018.

Bira se većina za manjine

Da li je sve spremno za nedelju, 4. novembar, kada pripadnici nacionalnih manjina biraju svoje savete? Gotovo pola miliona građana Srbije, upisano u posebne biračke spiskove, biraće predstavnike 22 manjinske zajednice, a na listi su prvi put Poljaci i Rusi. Za šta se oni bore, i koliko su realna obećanja koja su „nudili" u kampanji? Šta je uloga Nacionalnih saveta? Da li su oni ispod ili iznad vođenja politike? Po čemu izbori u nedelju liče na „velike izbore", a šta ih razlikuje od njih? Da li će i ko kontrolisati njihovu regularnost, i ima li tu uopšte prostora ili interesa za eventualne zloupotrebe? Kakva je uloga države u celom tom izbornom procesu? Da li su tokom kampanje bili obezbeđeni fer i korekti uslovi na terenu, ali i u medijima, i da li je ceo proces pod budnim okom međunarodne zajednice, i matičnih zemalja učesnika u izborima? Kako će položaj manjinskih zajednica izgledati posle nedelje, 4. novembra?

Stavove sučeljavaju:

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak,
Pomoćnica pokrajinskog sekretara za nacionane manjine – nacionalne zajednice Milinka Hrćan,
Emilija Orestijević, CESID,
Urednica Drugog programa RTV, namenjenog nacionalnim manjinama Ana Jaškova

Autorka emisije: Aleksandra Popović
Rediteljka: Sonja Rakić

Podeli video sa prijateljima
Ocena 3.50
Broj gledanja: 709
Коментари
Број коментара 1
 
Dr N 07.11.2018 22:24
Поштована,

управо сам испратио вечерашњу дебату, те бих волео као млад лекар да дам коментар.

Наиме, на Универзитету у Београду дипломирао сам са 24 године и просеком изнад 8,50. Међутим, уназад 9 месеци потпуно неуспешно покушавам да се запослим у било којој здравственој установи (што примарној, секундарној или терцијарној), те је главни разлог што сам и даље незапослен, чињеница да нисам члан владајућих странака.

Јако ме тангира то, да не могу поштеним путем доћи до било какве позиције у струци, него на овакав одвратан начин бивам уцењен ако желим да радим.

Жао ми је, што видим да је већина мојих колега пропричала немачки језик, и плаши визија на шта ће личити здравствени систем у Србији кроз 5-10 година.

Поздрав.
(1)
(0)

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000