Sučeljavanje - 07.11.2018.

Lečenje zdravstva

Da li će najavljeno povećanje plata sprečiti zdravstvene radnike da pakuju kofere i masovno odlaze u zemlje zapadne Evrope? Na koji način je uopšte moguće sprečiti odlazak onih koji brinu o zdravstvenom stanju nacije, i koliko smo generacija izgubili neulaganjem u zdravstveni sistem, ili promašenim investicijama? Da li je tačno da svaka radost novim zgradama, odeljenjima, aparatima X i GAMA noževima traje samo dok se ne dobije termin pregleda, na koji se neretko čeka i mesecima? Ako je kao prioritet prilikom formiranja nove Pokrajinske vlade najavljen završetak izgradnje Kliničkog centra Vojvodine, zašto ni tri godine posle radovi nisu ni počeli? Za šta je „kriva" bivša vlast, a šta je više mogla da uradi nova? Da li će i koliko iz suficita u budžetu početi da se „preliva" i na oblast zdravstvene zaštite?

Stavove sučeljavaju:

Pokrajinski sekretar za zdravstvo docent dr Zoran Gojković,
Predsednik UO Komore zdravstvenih ustanova Srbije prof. dr Georgios Konstantinidis,
Predsednik Regionalne lekarske komore Vojvodine i pomoćnik direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti prof. dr Dejan Sakač,
Upravnik Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine docent dr Dragan Nikolić.

 

Autor emisije: Aleksandra Popović
Rediteljka: Sonja Rakić

Podeli video sa prijateljima
Ocena 5.00
Broj gledanja: 970
Коментари
Број коментара 1
 
Stevan 08.11.2018 12:58
Povećanje zarada medicinskim sestrama za 12% biće realno manje od onih 10% posto zarade koje su im pre 4-5 godina smanjili,tako da će to biti duplo golo i neće nikoga motivisati ni da radi niti da ne ode u inostranstvo.O kvalitetu usluga i lečenju,najbolje bi bilo da govore pacijenti a ne da se samohvale lekari.
(1)
(0)
Zorka 15.11.2018 21:24
@Stevan Kada će pacijenti malo pogledati kako se oni ponašaju? Toliko neverovatno bahatih, koji bi pregazili svakog drugog, za gluposti za koje pre desetak godina ne biste pomislili da se javite lekaru, dolaze stalno, smaraju sve smene, jer nemaju šta drugo da rade...stvarno bolesni od smarača ne mogu doći na red! Da ne pričam da se i deca dovode kako bi se odgovornost prebacila na bilo koga drugog, samo da roditelj nema nikakvu odgovornost...kao da to što vide lekara odmah dovodi do poboljšanja, a oni kod kuće ako može da ništa ne rade, da spavaju i da im se neko drugi brine o deci!!!
Kad uđu i kažu- čekam već sat vremena... A ja valjda sedim i čitam novine dok ti čekaš? Ubi se pregledajući 3x više pacijenata nego što je dozvoljeno, a opet ne valja!!!! Nek svi odu, lečite se kod vidovite Zorke!
(0)
(0)

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000