Vodič za preživljavanje - 25.06.2017.

„Vodič za preživljavanje" je novi serijal rubrike Programa za decu i mlade, sastoji se od video klipova tinejdžera (na zadatu i slobodnu temu) koje oni snimaju mobilnim telefonima i šalju redakciji. Ideja je da se na originalan, njima svojstven, autentičan način prikažu sve „muke" odrastanja i adolescentskog perioda (problemi u školi, sa roditeljima, društvom, izgledom, simpatijama..) ali isključivo iz njihovog ugla, pa su se tako izdvojili klipovi poput najluđih izgovora za kašnjenje na čas, šta je totalna blamaža, kako „smuvati" devojku, popravni iz fizičkog...

Ovom programskom poduhvatu prethodilo je online istraživanje među tinejdžerima gde su se izdvojili zanimljivi rezultati (da bi na televiziji voleli da imaju emisiju koja će se baviti isključivo njihovim problemima, najviše prate muzičke i sportske programe, više emisije prate na interenetu nego putem televizije i slično) .

Tokom pripreme serijala došlo se na ideju da se putem web sajta RTV-a organizuje glasanje za najbolji video klip, pa tako na starnici vzp.rtv.rs svake nedelje beležimo blizu dve hiljade tinejdžerskih glasova. Nova sezona "Vodiča" doneće nove teme aktuelne među tinejdžerima (kao što su prijatelji sa "privilegijama", šta se dešava kada je devojka sama kod kuće, koji su najčešći izgovori za (ne)učenje i slično). Oprobaćemo i nove forme, već uveliko prisutne na interenetu kao što su vajn (kratka forma od 7 sekundi), ve-log (stav izražen u jednom kadru), a najveći izazov biće da privučemo nove saradnike i ojačamo ovu tzv."teen redakciju" koja trenutno ima oko 30-ak stalnih saradnika.

Urednica: Vesna Konja
Rediteljka: Sonja Rakić
Novinarke: Marija Redžić, Željka Lasić

Podeli video sa prijateljima
Ocena 5.00
Broj gledanja: 2944

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000