Vojvodina zove - 07.12.2017.

DOLOVO

Tvrđave, koje su pravljene i u XII veku, jedini breg koji već 650 hiljada godina raste, slikari čija dela imaju neprocenjivu vrednost, naučnici i patenti koji su promenili svet, Srpska Atina i Srpska Sparta, kilometarska Aleja sibirskog bresta, najduža kanalska mreža na svetu, samo su neki od tragova prošlosti vojvođanske istorije, preko kojih smo došli do sadašnjosti.

Vojvodina svake godine dočekuje na stotine hiljada turista, a svakodnevnica joj je protkana mnogim neobičnim sudbinama stanovnika. U njoj žive pripadnici 20-tak nacija i u njoj se sudaraju i prožimaju mnoge kulture.

Od grada do grada, mesta do mesta, sela do sela, autor Vladimir Bajić i ekipa RTV-a vodiće vas u novoj emisiji Dokumentarno - obrazovnog programa Vojvodina zove.

Podeli video sa prijateljima
Ocena 5.00
Broj gledanja: 1954
Коментари
Број коментара 1
 
Miki 08.12.2017 14:20
kakva istorija porodice Stajić i u njoj source code istorija Srba u Vojvodini. moji su došli iz Like nakon razvojačenja Vojne granice 1871, u Srem. i drago mi je da je neko rekao ovim pokondirenim "vernicima" što do juče nisu znali ni gde je crkva, da Srbi u Vojvodini imaju svoju pravoslavnu tradiciju, da im je česnica malo drugačija od one što prave Srbijanci, da nama ne trebaju neki "komesari" da nas uče šta treba da rade "pravi Srbi"! krivi smo mi što smo im dozvolili da srpsku tradiciju u Vojvodini nipodaštavaju i da nam naturaju svoje običaje kao jedina "prave srpske". u vreme kad smo mi slavili slavu i imali svog mitropolita, u Srbiji se slava nije smela slaviti, a mitropolit je bio Grk kojeg je postavljao sultan iz Stambola. i umesto da smo mi svoju kulturu preneli na svoju podjarmljenu braću, mi smo se polako spuštali na njihov nivo! a taj nivo je bivao sve niži i niži ... i niži...
(4)
(2)

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

RTV zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.

Molimo vas da prilikom ostavljanja komentara komentarišete temu emisije i da se uzdržite od iznošenja mišljenja i komentarisanja stvari koje nisu u vezi sa temom na koju se komentar odnosi.

Takođe napominjemo da vodite računa o pravopisnoj i gramatičkoj ispravnosti teksta prilikom ostavljanja komentara.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške i druge propuste ne objavljujemo, ali će biti prosleđeni uredniku i na tome se zahvaljujemo.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo. Njih možete poslati na mejl budite.saradnik@rtv.rs.

Broj karaktera je ograničen na 2000.

Komentari napisani velikim slovima neće biti objavljeni.

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove RTV.

Zabranjeno je svako ponovno postavljanje ovog video materijala na druge sajtove.

Vaš komentar

Vaše ime


Vaša e-mail adresa


Vaš komentar
2000